Yeşilçam’ın Usta Oyuncusu Murat Soydan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Yeşilçam’ın Usta Oyuncusu Murat Soydan Son Yolculuğuna Uğurlandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.06.2024
A+
A-

Yeşilçam’ın Usta Oyuncusu Murat Soydan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Yeşilçam yıldızı Murat Soydan'ın cenazesinin detayları belli oldu - Son Dakika Magazin Haberleri | N-Life

Türk sinemasının 50 yıllık emektarı Murat Soydan, 11 Haziran Salı günü vefat etti. Sinema kariyerine 1966 yılında başlayan ve Nejat Saydam’ın yönettiği “Kolsuz Kahraman” filmiyle adını duyuran Soydan, Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit gibi dönemin önemli oyuncularıyla birçok başarılı filmde rol aldı. Bugün düzenlenen cenaze töreni, Ataköy 5. Kısım Ömer Durak Camii’nde gerçekleşti ve törene tanınmış isimlerden Nuri Alço, Cihat Tamer ve Birol Güven katıldı.

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Murat Soydan son yolculuğuna uğurlandı

Yeşilçam’ın efsanevi oyuncusu Murat Soydan’ın eşi Uğurgül Soydan, eşinin ani ölümüyle ilgili açıklamalarda bulundu. “Muhteşem bir insandı. 43 yıllık eşiyim. Türk sinemasına büyük katkıları oldu. Ailemiz ve Türk milletinin başı sağ olsun. Onun güzel eserleri ile her zaman anılacak. 11 Haziran sabahı kalp krizi sonucu kollarımda hayatını kaybetti. O gerçekten sevilen bir insandı” dedi.

Soydan’ın kızı Mehveş Soydan ise duygularını şu şekilde ifade etti: “Hepimizin başı sağ olsun. Babamın ismi ve mirası asla unutulmayacak. Mekanı cennet olsun.”

Sinema Genel Müdürü Birol Güven de, “83 yıllık yaşamında birçok muhteşem film bırakan ve sinemamıza büyük katkıda bulunan bir büyüğümüzü kaybettik. Onların hatıraları ve mirası bizim için her zaman önemli olacak. Hepsi için cennet mekanı temenni ediyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.